Řez OBLIŽPRST

Potřebné ingredience
Těsto: 5 vajec, 100 g moučkového cukru, 0,5 dl oleje, 2 lžíce kakaa, 100 g polohrubé mouky, 1 prdopeč,
Krém: 5 žloutků, 3 dl mléka, 5 lžic hladké mouky, 1 vanilinový cukr, 1a1/2 másla, rum dle chuti,
Sníh: 5 bílků, 300 g moučkového cukru, čokoláda/granko na konečné posypání
Postup přípravy
Krém: Žloutky ušleháme s mlékem, moukou a vanil. cukrem nad párou do zhoustnutí, poté vychladíme a ušleháme s rozměklým máslem. Při šlehání přiléváme rum (dle vaší chuti).
Sníh: Bílky ušleháme nad párou s cukrem - pozor, aby se sníh neuvařil ;-)
Va vychladlý plát natřeme žlutý krém, necháme chvilku ztuhnout a poté potřít bílkovým sněhem. Nakonec můžeme posypat nastrouhanou čokoládou nebo posypat grankem (já strouhám čokoládu).
Je to moc moc výborné - je to takový sváteční zákusek a ten název tomu opravdu odpovídá. Tak ať chutná!

Tak tohle je tmavý piškotek - upečený, chládnoucí a čekající na krémeček...

Takhle vypadá po 7 minutách nad párou šlehaná vložka do krému - má konzistenci uvařeného hustého pudingu ...

Krém je vyšlehán, ochucen (rumem nikdy nešetřím...), natřen a stěrkou uhlazen na tmavý plát - tímto si veřejně stěžuji na slepičky z Makra, neboť jejich žloutky jsou opravdu bídně malé a světlé ;-) Jindy bývá krém žlutější !

Zatímco žlutý krém v lednici trochu ztuhl, vyšlehala jsem nad párou bílky s cukrem (5 min) a po krátkém vychlazení už jsou natřeny a opět uhlazeny na krému.

Tjamtadadá! A je hotovo - bílky jsem ozdobnou stěrkou trošku cik-cak zvlnila (pro efekt - ale na foto to není asi vidět) a nastrouhaná čokoláda dokončila dílko. Krájet nemohu, neb to zítra provede oslavenec-děda Pepa. A uchovávat v chladu, nezapomeňte! Teď už jen umít prsty, protože je fakt budete oblizovat :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu







![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)














































































































